foto Anka Frik
Anka Frik (Bilthoven, 1963)

Conflicten horen bij het leven. Zo ook bij mij. Lange tijd was ik een meester in het omzeilen van conflicten, nu zie ik ze als een mogelijkheid tot verdere ontwikkeling. Meningsverschillen hebben ook een positieve kant: ze stimuleren je creativiteit bij het zoeken naar een oplossing.

Ik ben geïnteresseerd in mensen, benieuwd naar hun beweegredenen, hun inspiratiebronnen en wat blokkeert in hun ontwikkeling.

Mijn ruime ervaring op personeelsgebied, als trainer en coach, verschillende reizen en een ernstige ziekte (ben nu kerngezond), maakt dat mediation is waar ik in geloof.

Door de dialoog elkaar weer horen, met ruimte waarin iedereen een eigen mening kan hebben en respect heeft (of opnieuw kan krijgen) voor de ander.

Het blijft altijd weer inspirerend om samen met partijen, die de moed hebben om een conflict op te willen lossen, in gesprek te gaan. Om een reis te beginnen zonder te weten hoe de ontknoping zal zijn.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een conflict ook opgelost kan worden zonder de andere partij(en). Daardoor is het mogelijk te komen bij de kern van wie je bent, je eigen kracht.

Dat is vrijheid!