foto Dorothee Oorthuys
Dorothee Oorthuys (Scheveningen, 1952)

Hoog in de bergen, omringd door schitterende sneeuwkristallen en een overweldigende stilte, hoorde ik voor het eerst over het begrip “Mediation”, conflictbemiddeling. Het was alsof er woorden werden gegeven aan iets waar ik al lange tijd, onbewust, naar op zoek was, zonder te weten dat het al bestond.

Wat raakte mij in die woorden?

Ik ben altijd geboeid geweest door de manier waarop mensen omgaan met lastige situaties; hoe mensen in staat zijn om vanuit een vrijwel uitzichtloze situatie weer op te krabbelen en een nieuwe impuls te geven aan hun leven.

Die voorbeelden grijpen mij aan, inspireren mij.
Niet voor niets koos ik indertijd voor de opleiding Ergotherapie: dit vak houdt zich bezig met het zoeken naar manieren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren voor mensen met een functiebeperking.

Dit zoeken-naar-mogelijkheden vormt een rode draad in mijn leven, zowel in mijn werk als privé.

De laatste jaren heb ik vanuit de Thuiszorg vooral gewerkt met oudere mensen, die aan het eind van hun leven staan. Daarnaast ben ik actief betrokken bij Buurtbemiddeling.
Door deze ervaringen ben ik steeds meer gaan zien hoe belangrijk het is om conflicten op één of andere manier (en tijdig!) op te lossen.

Ik geloof in de kracht van mensen. Ik ben een optimist en een volhouder, overtuigd van onvoorziene mogelijkheden.