zusterzorgen

Mijn zusje is twee jaar geleden naar mijn woonplaats verhuisd met haar man en hun twee kinderen. Ze raakte meteen in een depressie en ik zorgde voor haar en haar kinderen. We deden veel dingen samen.

In december vertelde ze dat ze wilde scheiden en dat ze verliefd was op een ander. Ze bleek bewust contact te hebben gezocht met verschillende mannen via internet. Ik raakte helemaal in een dip en was woedend op haar. Het contact werd verbroken.

de ont-knoping

Na twee gesprekken met De Ontknoping voelde ik me meer in balans.
De vragen ‘Wat doe jij voor haar?’ en ‘Wat wil je daarvoor terug?’, hebben mij wakker geschud. Net als nadenken over mijn ‘oordelen’: wat maakt dat ik vind dat zij zich niet zo mag gedragen?

De basis van mijn relatie met mijn zusje is om voor haar te zorgen. Door haar scheiding en de manier waarop dit verliep, kwam ik in conflict met mijn eigen gevoel. Vooral met gevoelens van lang geleden.

Nadat er een paar maanden voorbij gingen, vernieuwde ik het contact met mijn zus. We hebben nu gewoon contact, ik zorg niet meer voor haar, ik doe geen dingen meer uit plichtsbesef, maar enkel nog omdat ik het wil.

Meer voorbeelden én de ont-knoping:
samenwerken of ontslag; overvoerende buren.